Σαν Σήμερα

8 Φεβρουαρίου 1993

8 Φεβρουαρίου 1993

Σαν σήμερα, στις 8 Φεβρουαρίου του 1993, ο Mick Jagger κυκλοφορεί το τρίτο σόλο άλμπουμ του, με τίτλο “Wandering Spirit“.

Μετά από το Steel Wheels (1989) των The Rolling Stones, ο Jagger ξεκινά να γράφει νέο υλικό το οποίο θα αποτελούσε το Wandering Spirit. Και κάπως έτσι, το 1992 σε συνεργασία με τον παραγωγό Rick Rubin, αρχίζει να ηχογραφεί το νέο του άλμπουμ το οποίο θα κυκλοφορήσει από την Atlantic Records.

Ο Jagger, θέλησε να υπάρξει μια περιορισμένη εμφάνιση από celebrity guests κι έτσι στο άλμπουμ συμμετέχουν μόνο ο Lenny Kravitz στα φωνητικά στο “Use Me” του Bill Withers’ και ο μπασίστας των Red Hot Chili Peppers, Flea στα “Use Me”, “Out of Focus” και “I’ve Been Lonely for So Long”.

Το “Sweet Thing”, ήταν το πρώτο single του άλμπουμ, με το “Don’t Tear Me Up” να ακολουθεί και να φτάνει στην κορυφή του Album Rock Tracks chart του Billboard, όπου παρέμεινε για μία εβδομάδα.

Το Wandering Spirit, σκαρφάλωσε στην ενδέκατη θέση του Billboard 200 και την δωδέκατη των Βρετανικών Albums Chart, ενώ έγινε χρυσό σε Γαλλία και Αμερική.

Ηλίας Πελέκης

February 3rd, 2020

No Comments

Comments are closed.