Σαν Σήμερα

11 Νοεμβρίου 1969

11 Νοεμβρίου 1969

Σαν σήμερα, στις 11 Νοεμβρίου του 1969, ο τραγουδιστής και frontman των The Doors, Jim Morrison, συλλαμβάνεται από το FBI στο Arizona Airport του Phoenix για ανάρμοστη συμπεριφορά στο αεροπλάνο κατά την διάρκεια της πτήσης.

 

Λίγους μήνες μετά την σύλληψη του για τα «ευτράπελα» που συνέβησαν στην διαβόητη συναυλία του Μαϊάμι το 1969, ο Jim Morrison απασχολεί και πάλι τις αστυνομικές αρχές και τον Τύπο, όταν αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά σε αεροπλάνο κατά την διάρκεια της πτήσης.

Όλα συνέβησαν όταν ο Morrison παρέα με τον φίλο του και ηθοποιό Tom Baker, «πέταξαν» προς το Phoenix της Αριζόνα για να παρευρεθούν σε συναυλία των Rolling Stones στο Arizona Veterans Memorial Coliseum. Οι Morrison και Baker, οι οποίοι επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο ήδη «φτιαγμένοι»*, έπιναν και ενοχλούσαν τις/τους αεροσυνοδούς. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην βιογραφία του Morrison (No One Here Gets Out Alive. Eventually), είχαν προκαλέσει τόσο μεγάλη αναταραχή στην πτήση, που ο πιλότος τους ενημέρωσε πως αν δεν σταματήσουν θα γύριζε πίσω το αεροπλάνο για να συλληφθούν.

*(βλέπεις, η πτήση είχε μια μικρή καθυστέρηση και έτσι οι δυο τους είχαν αρκετό χρόνο τον οποίο έπρεπε να γεμίσουν και να αξιοποιήσουν ευχάριστα και εποικοδομητικά…)

Όταν λοιπόν το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο Arizona Airport, οι δύο άντρες συνελήφθησαν από το FBI με κατηγορίες για ανάρμοστη, αλλά και επικίνδυνη συμπεριφορά κατά την διάρκεια πτήσης, μια κατηγορία που αυτομάτως τους καθιστούσε «αεροπειρατές», κάτι που μεταφραζόταν σε πρόστιμο 10.000 δολαρίων και 10 χρόνια φυλάκιση. Τελικά, οι Morrison και Baker πέρασαν την νύχτα τους στο κρατητήριο και αφέθηκαν ελεύθεροι την επόμενη μέρα, πληρώνοντας εγγύηση 2.500 δολαρίων.

Ηλίας Πελέκης

November 11th, 2019

No Comments

Comments are closed.