Σαν Σήμερα

14 Φεβρουαρίου 2003

14 Φεβρουαρίου 2003

Σαν σήμερα, 14 Φεβρουαρίου του 2003, βρίσκονται στην Αυστραλία κλεμμένες «μπομπίνες» με πρωτότυπες στούντιο ηχογραφήσεις των Beatles.

Η αστυνομία ανακάλυψε μια ηχογράφηση του White album (που επίσημα κυκλοφόρησε με τον τίτλο The Beatles) και μία του άλμπουμ Abbey Road, όπως και το original artwork του δίσκου. Τα «κλοπιμαία», ήταν διαθέσιμα προς πώληση σε ανάλογη λίστα αγγελιών μιας εφημερίδας του Sydney.

Οι ντετέκτιβς συνέλαβαν έναν 27χρονο άνδρα που λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κατηγορίες.

Η Αυστραλιανή Αστυνομία είχε πληροφορίες από Βρετανούς ντετέκτιβς της Operation Acetone που ερευνούσε την κλοπή πρωτότυπων ηχογραφήσεων των Beatles από τα Abbey Road studios του Λονδίνου τη δεκαετία του 1960 και του 1970.

Η προσπάθεια πώλησής των «μπομπίνων», αναφέρθηκε στους ντετέκτιβς της Acetone, όταν βγήκε στη δημοσιότητα μια επιχείρηση η οποία έλαβε χώρα δύο εβδομάδες πριν και κατά την οποία κατασχέθηκαν 500 «ταινίες» με εκτελέσεις του “Get Back”. Πέντε άτομα συνελήφθησαν σε Λονδίνο και Ολλανδία, δύο εκ των οποίων θεωρούνταν ότι εργάστηκαν στα στούντιο Abbey Road το συγκεκριμένο διάστημα. Οι συλληφθέντες είχαν προσπαθήσει να πουλήσουν τις «ταινίες» για £ 270.000.

Παρόλο που οι «μπομπίνες» δεν είναι τόσο δημοφιλείς όσο οι δίσκοι βινυλίου, χαίρουν σίγουρα ιδιαίτερης εκτίμησης από τους συλλέκτες και πόσο μάλλον όταν μιλάμε για  αυθεντικές «μπομπίνες» των Beatles, που για πολλούς fans και συλλέκτες είναι οι ισοδύναμες με το Άγιο Δισκοπότηρο.

Οι έρευνες σχετικά με τις κλοπές των Abbey Road studios συνεχίζονται από την International Federation of the Phonographic Industry και την Αστυνομία του Λονδίνου.

Ηλίας Πελέκης

February 10th, 2020

No Comments

Comments are closed.