Σαν Σήμερα

14 Σεπτεμβρίου 1974

14 Σεπτεμβρίου 1974

Σαν σήμερα, στις 14 Σεπτεμβρίου του 1974, ο Eric Clapton «σκαρφαλώνει» στο No.1 των Αμερικάνικων charts με την διασκευή του στο ‘I Shot The Sheriff’ του Bob Marley.

Το ‘I Shot The Sheriff’ κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στο άλμπουμ Burnin’ των The Wailers του Bob Marley, το 1973. Η ιστορία που περιγράφεται στους στίχους είναι από την μεριά ενός “αφηγητή”, ο οποίος παραδέχεται ότι πυροβόλησε τον τοπικό σερίφη ενώ βρισκόταν σε αυτοάμυνα, αλλά αρνείται ότι σκότωσε τον βοηθό σερίφη. Ο Marley, ανέφερε ότι ήθελε να γράψει ότι πυροβόλησε την Αστυνομία, αλλά επειδή θα αντιμετώπιζε πρόβλημα με την κυβέρνηση, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την λέξη σερίφης. Έτσι και αλλιώς είπε, το νόημα ήταν το ίδιο, η δικαιοσύνη …

* Το 1992, έπειτα από διαμάχη που ξέσπασε με την κυκλοφορία του τραγουδιού “Cop Killer” από τον Ice-T, το τραγούδι του Marley αναφέρθηκε συχνά από τους υποστηρικτές του Ice-T ως απόδειξη της υποκρισίας του συγγραφέα, θεωρώντας ότι το παλαιότερο τραγούδι δεν επικρίθηκε ποτέ, παρόλο που είχε το ίδιο θέμα.

Ο Eric Clapton κυκλοφόρησε την δική του εκδοχή για το ‘I Shot The Sheriff’ το 1974 στο άλμπουμ 461 Ocean Boulevard. Πρόκειται για την πιο επιτυχημένη διασκευή του τραγουδιού, η οποία έφτασε στο No.1 του Billboard Hot 100, των Canada Top Singles και την Νέα Ζηλανδία, έγινε χρυσό με 1.000.000 πωλήσεις (United States (RIAA) Gold), ενώ το 2003 εισήχθη στο Grammy Hall of Fame.

Rockha Radio

September 6th, 2021

No Comments

Comments are closed.