Σαν Σήμερα

18 Αυγούστου 1969

18 Αυγούστου 1969

Σαν σήμερα, 18 Αυγούστου του 1969, ο Mick Jagger πυροβολείται κατά λάθος στο χέρι, κατά τη διάρκεια γυρισμάτων της ταινίας Ned Kelly (1970) στην Αυστραλία.

NED KELLY [BR 1970] MICK JAGGER as Ned Kelly

Από τα γυρίσματα της ταινίας, στην οποία θα πρωταγωνιστούσε ο Mick Jagger, δεν έλειψαν τα προβλήματα. Η τότε σύντροφος του Jagger, Marianne Faithfull, ταξίδεψε ως το Σίδνεϊ της Αυστραλίας για να παίξει τον κύριο γυναικείο ρόλο (την αδερφή του Ned, Maggie), αλλά η σχέση τους (Jagger-Faithfull) ήταν στα «τελειώματα», γεγονός που οδήγησε την Faithfull να πάρει υπερβολική δόση υπνωτικών χαπιών, με αποτέλεσμα να πέσει σε κώμα, να νοσηλευτεί και φυσικά να αποχωρήσει από την ταινία και αντικατασταθεί από την άγνωστη τότε Diane Craig.

Σαν να μην έφτανε αυτό, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ο Jagger τραυματίζεται ελαφρά στο χέρι όταν ένα πιστόλι εκπυρσοκρότησε. Αλλά οι αναποδιές δεν σταματούν εδώ, οι ηθοποιοί και οι τεχνικοί προσβάλλονται από κάποια ίωση, κάποια κουστούμια καταστρέφονται από φωτιά και ο συμπρωταγωνιστής του Jagger, Mark McManus, τραυματίζεται σοβαρά πέφτοντας από άλογο κατά τη διάρκεια γυρίσματος μιας σκηνής.

Τελικά, η ταινία κατάφερε να γυριστεί και προβλήθηκε στις αίθουσες στις 7 Οκτωβρίου 1970, χωρίς τραυματισμούς αυτή τη φορά …

Ηλίας Πελέκης

August 9th, 2019

No Comments

Comments are closed.