Σαν Σήμερα

19 Νοεμβρίου 2002

19 Νοεμβρίου 2002

Σαν σήμερα, στις 19 Νοεμβρίου του 2002, μια φωτογραφία του Michael Jackson να κρατά τον εννέα μηνών γιο του Prince Michael II, έξω από το μπαλκόνι ξενοδοχείου στο Βερολίνο, κάνει το γύρο του κόσμου και ξεσπάει σκάνδαλο.

Το περιστατικό συνέβη όταν ο Michael Jackson, που βρισκόταν στο Βερολίνο για μία απονομή βραβείων, βγήκε στο μπαλκόνι του ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε, κρατώντας τον εννέα μηνών γιο του Prince Michael II για να τον δείξει στους θαυμαστές του, που είχαν «κατασκηνώσει» κάτω από το μπαλκόνι του. Ο Michael μάλλον το παράκανε όμως, καθώς η σκηνή του Βασιλιά της Pop να “κρεμάει” το μωρό του έξω από τα κάγκελα του μπαλκονιού, αποτέλεσε θέμα συζήτησης και ανάλυσης από τηλεοπτικούς σταθμούς και δημοσιογράφους (ακόμη και μετά τον θάνατό του).

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα media που πάντα περίμεναν και το παραμικρό στραβοπάτημα του Βασιλιά έτοιμα να τον «κατασπαράξουν», βρήκαν πάτημα και οι επικρίσεις στο πρόσωπο του ξεκίνησαν από “διαγνώσεις” του τύπου “είναι πνευματικά διαταραγμένος” και έφτασαν μέχρι το συμπέρασμα ότι “ήθελε να σκοτώσει το ίδιο του το παιδί”.

Ειδικοί, έρευνες, αναλύσεις, τηλε-δίκες και τηλε-δικαστές έκαναν παρέλαση το διάστημα που ακολούθησε, με τον Michael Jackson να παραδέχεται δημόσια ότι έκανε λάθος, λέγοντας : «Με συνεπήρε η έξαψη της στιγμής. Δεν θα έθετα ποτέ σε κίνδυνο τις ζωές των παιδιών μου».

Και αφού λέγαμε για ειδικούς και αναλυτές, ο Allan Pease – κορυφαίος αναλυτής της γλώσσας του σώματος και συγγραφέας δεκάδων best seller – προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσει την κίνηση του “βασιλιά”, θεώρησε ότι η κίνηση του Michael Jackson, ήταν “μια εξωλεκτική προσπάθεια να στείλει ένα μήνυμα στους θαυμαστές που εκείνη την στιγμή βρίσκονταν κάτω από το μπαλκόνι του”. Ο Pease, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι “ο τραγουδιστής την δεδομένη στιγμή ήταν χαρούμενος και επιθυμούσε να μοιραστεί αυτό το συναίσθημα με τους fans του. Ήθελε να τους κάνει να νιώσουν ότι το μωρό αυτό δεν είναι μόνο δικό του, αλλά ανήκει σε όσους τον αγαπούν, άρα και στους ίδιους τους θαυμαστές του.

Πιο συγκεκριμένα υποστηρίζει, ότι πρακτικά ο Jackson σκύβοντας προς τα κάτω και με την έκθεση του μωρού στο κενό, μειώνει την απόσταση μεταξύ του μπαλκονιού και του εδάφους. Ουσιαστικά προσπαθεί να κλείσει το χάος μεταξύ του ίδιου και των θαυμαστών του. Γι’ αυτό και στο τέλος τους πετάει το πανί με το οποίο σκέπαζε το προσωπάκι του μωρού: για να μοιραστεί μαζί τους, κάτι τόσο τρυφερό και δικό του!! “

“Η όλη του ενέργεια”, λέει ο Pease, “ήταν σίγουρα επιπόλαια και επικίνδυνη αλλά είχε έναν και μόνο στόχο: να κάνει το συγκεντρωμένο πλήθος να νιώσει έστω και στιγμιαία ότι αυτό το μωρό, το μωρό του “βασιλιά”, τους ανήκει!”

Rockha Radio

November 16th, 2020

No Comments

Comments are closed.