Σαν Σήμερα

21 Φεβρουαρίου 1986

21 Φεβρουαρίου 1986

Σαν σήμερα, 21 Φεβρουαρίου του 1986, οι The Dead Kennedys δίνουν την τελευταία τους συναυλία στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Το τελευταίο διάστημα, η μπάντα απογοητευόταν όλο και περισσότερο από την πορεία της underground σκηνής, που μέχρι πρότινος υπήρξε καταφύγιο για διανοούμενους και αντικομφορμιστές και είχε καταλήξει να προσελκύει ένα πιο βίαιο κοινό, με αποτέλεσμα πολλές φορές οι συναυλιακοί χώροι να μετατρέπονται σε αρένα. Ας μην ξεχνάμε, ότι οι ίδιοι είχαν κριτικάρει μερικά χρόνια νωρίτερα την προσπάθεια των «skinheads» neo-Nazi να εισέλθουν στην σκηνή του punk.

Φυσικά, η συνεχόμενη υποχώρηση της punk οφειλόταν περισσότερο στην άνθιση του «νέου σκληρού ήχου», όπως αυτού του thrash metal και την εμφάνιση περισσοτέρων hardcore bands, που σίγουρα δεν είχαν καμία σχέση με τις ιδέες και τα ιδανικά που υποστήριζε το κίνημα της punk.

Κάπως έτσι λοιπόν, οι Kennedys πήραν την απόφαση να διαλυθούν, δίνοντας μια τελευταία συναυλία στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, ενώ συνέχισαν να γράφουν τραγούδια όπως τα “Chickenshit Conformist” και “Anarchy For Sale”, εκφράζοντας έτσι τα συναισθήματα τους για την πτώση της punk rock.

Το καλοκαίρι που ακολούθησε ηχογραφούν και το τελευταίο τους άλμπουμ με τον τίτλο Bedtime for Democracy, το οποίο κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς.

Rockha Radio

February 17th, 2021

No Comments

Comments are closed.