Σαν Σήμερα

23 Μαΐου 1987

23 Μαΐου 1987

Σαν σήμερα, στις 23 Μαΐου του 1987, δώδεκα πρώην μέλη των Doobie Brothers επανενώνονται για μια φιλανθρωπική συναυλία για τους βετεράνους του Βιετνάμ (Vietnam Veterans Aid Foundation), στο Hollywood Bowl του Los Angeles.

Η συγκεκριμένη συναυλία, κατέχει την δεύτερη θέση στην ταχύτερη πώληση όλων των εισιτηρίων (sold out) στην ιστορία της μουσικής, με τους Beatles να βρίσκονται στο Νο.1 οι διοργανωτές της συναυλίας, κατάφεραν να μαζέψουν πάνω από 350.000 δολάρια για τους βετεράνους του Βιετνάμ, με περίπου δύο χιλιάδες από αυτούς να παρευρίσκονται και να παρακολουθούν το show δωρεάν.

Έκτοτε, ακολούθησαν κι άλλες παρόμοιες συναυλίες με την συμμετοχή κι άλλων συγκροτημάτων για τις ανάγκες των «βετεράνων νέας γενιάς» που επέστρεφαν από το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Από το 2000 και μετά, τα «οφέλη» για το Εθνικό Ίδρυμα Βετεράνων, έχουν αυξηθεί σε πάνω από 1,5 εκατομμύρια δολάρια, με επιπλέον φιλανθρωπικές συναυλίες, δημοπρασίες αναμνηστικών, ακόμα και με έσοδα από τις πωλήσεις του “Doobie Red” Wine, που παράγεται από την BR Cohn Winery στο Glen Ellen, CA.

Ηλίας Πελέκης

May 19th, 2020

No Comments

Comments are closed.