Σαν Σήμερα

23 Ιουνίου 1979

23 Ιουνίου 1979

Σαν σήμερα, στις 23 Ιουνίου του 1979, στην κορυφή του Billboard 200 βρίσκεται το άλμπουμ “Breakfast In America” των Βρετανών Supertramp. Είναι το έκτο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος, ηχογραφήθηκε από τον Μάιο έως το Δεκέμβριο του 1978 στο The Village Recorder του Los Angeles της California και κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 1979 από την A&M Records.

Περιέχει τέσσερα U.S. Billboard hit singles τα: “The Logical Song” (No. 6), “Goodbye Stranger” (No. 15), “Take the Long Way Home” (No. 10) and “Breakfast in America” (No. 62). Παρόλο που οι Supertramp δεν γνώρισαν μεγάλη επιτυχία στη χώρα τους, το άλμπουμ κατάφερε να φτάσει στη τρίτη θέση των Βρετανικών charts και δύο από τα τραγούδια του μπήκαν στο top 10. Ανέβηκε επίσης στο No. 1 σε Νορβηγία, Αυστρία, Καναδά, Αυστραλία και Γαλλία και είναι η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία των Supertramp, καθώς έχει πουλήσει πάνω από έξι εκατομμύρια αντίτυπα στην Αμερική, ενώ βρέθηκε στο No. 1 του Billboard Pop Albums Chart για έξι εβδομάδες την άνοιξη και το καλοκαίρι του 1979.

Μέχρι σήμερα έχει πουλήσει παγκοσμίως πάνω από δεκαοχτώ εκατομμύρια αντίτυπα, γεγονός που το κατατάσσει μέσα στα πιο εμπορικά άλμπουμ όλων των εποχών.

Το “Breakfast In America”, έχει κερδίσει δύο Grammy Awards το 1980 (“Best Album Package” “Best Enginnered Recording”) και έχει γίνει τέσσερις φορές πλατινένιο.

Ηλίας Πελέκης

June 22nd, 2020

No Comments

Comments are closed.