Σαν Σήμερα

23 Νοεμβρίου 1979

23 Νοεμβρίου 1979

Σαν σήμερα, στις 23 Νοεμβρίου του 1979, οι Pink Floyd κυκλοφορούν το single του τραγουδιού ‘Another Brick In The Wall (Part 2)’.

Ηχογραφήθηκε από τον Απρίλιο έως τον Νοέμβριο του 1979, κυκλοφόρησε από την Harvest, με το “One of My Turns” να βρίσκεται στην δεύτερη μεριά του single, ενώ αποτελεί μέρος του άλμπουμ, Rock όπερας και ταινίας των Pink Floyd, The Wall.

Το ‘Another Brick In The Wall (Part 2)’, είναι τραγούδι διαμαρτυρίας ενάντια στα οικοτροφεία του Ηνωμένου Βασιλείου και την άκαμπτη εκπαίδευση γενικότερα. Στο συγκεκριμένο τραγούδι συμμετέχει και η χορωδία του Islington Green School, σχολείο που βρισκόταν κοντά στα Britannia Row Studios των Floyd.

Το single του τραγουδιού, ανέβηκε αμέσως στο Νο.1 των charts σε Μεγάλη Βρετανία, Αμερική, Γερμανία, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου.

Με το «Part 2», οι Pink Floyd βρέθηκαν υποψήφιοι για Grammy στην κατηγορία Best Performance by a Rock Duo or Group, όπου έχασαν από το “Against the Wind” του Bob Seger. Το «Part 2», βρίσκεται στο Νο. 375 της λίστας “The 500 Greatest Songs of All Time” του περιοδικού Rolling Stone, ενώ ως single έχει πουλήσει πάνω από τέσσερα εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Rockha Radio

November 15th, 2021

No Comments

Comments are closed.