Σαν Σήμερα

28 Φεβρουαρίου 1977

28 Φεβρουαρίου 1977

Σαν σήμερα, στις 28 Φεβρουαρίου του 1977, ο Ray Charles δέχεται επίθεση στην σκηνή από έναν άνδρα ο οποίος προσπάθησε να τον πνίξει με το καλώδιο του μικροφώνου.

Όλα συνέβησαν στο Dorothy Chandler Pavilion του Los Angeles, όπου ο Ray Charles έδινε μια συναυλία ώστε να μαζευτούν χρήματα για το Project Heavy, ένα κοινοτικό πρόγραμμα για μειονεκτούντες νέους, όταν ένας άντρας από το κοινό ανέβηκε στην σκηνή και προσπάθησε να τον πνίξει.

Ο Ray, ο οποίος είχε χάσει την όρασή του από τα έξι του χρόνια, πάλεψε όπως και όσο μπορούσε μέχρι άντρες της ασφάλειας να τον βοηθήσουν και να ακινητοποιήσουν τον δράστη. Περιέργως, δεν ειδοποιήθηκαν οι αρχές και δεν υποβλήθηκε καμιά καταγγελία, καθώς ο δράστης που ήταν μέλος του Project Heavy, αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα και για τον λόγο αυτό δεν έγινε γνωστή η ταυτότητά του και συμφωνήθηκε πως θα ήταν καλύτερο το θέμα να διευθετηθεί εντός της ομάδας.

Ωστόσο, αυτόπτες μάρτυρες λένε πως καθώς ο δράστης προσπαθούσε να πνίξει τον μουσικό θρύλο, φώναξε «ο Ray Charles θα δει κι ο Θεός θα έρθει απόψε»…

Ευτυχώς, ο Ray κατάφερε να γλιτώσει και λίγο αργότερα συνέχισε να παίζει, ολοκληρώνοντας την εμφάνιση του.

Rockha Radio

February 17th, 2021

No Comments

Comments are closed.